Bitcoin’s Increase: Nog steeds correctief of een nieuwe opwaartse beweging?

  • Bitcoin nadert een cruciale dagelijkse/wekelijkse afsluiting.
  • Dagelijkse technische indicatoren zijn onbeslist.
  • De lange termijn RSI heeft bearish divergence gegenereerd.

De Bitcoin (BTC) prijs nadert een beslissende dagelijkse en wekelijkse afsluiting, die essentieel zal zijn voor het bepalen van de richting van de volgende stap.

Bitcoin’s Candlestick Outlook

Op 25 Augustus, creëerde de bitcoin prijs een bearish overweldigende kandelaar die de prijs aan een dieptepunt van $11.112 nam. Echter, BTC creëerde een lange lagere lont en stuiterde van de $11.200 steunzone. De prijs is sindsdien weer omhoog gegaan.

BTC is er echter niet in geslaagd om dicht boven het midden van het lichaam van de eerder genoemde bearish engulfing candlestick te komen. Dit laat de mogelijkheid toe dat de opwaartse beweging correctief is en dat Bitcoin Up nadien zijn neerwaartse beweging zal hervatten.

Terwijl de koers vandaag aanzienlijk boven het niveau is gestegen, blijft er nog 17 uur over tot de dagelijkse sluiting, vanaf het moment van publicatie. Deze sluiting is uiterst belangrijk, aangezien een sluiting boven $11.540 een lange weg zou zijn om aan te geven dat de koers een nieuwe opwaartse beweging heeft ingezet en zijn correctie heeft voltooid.

De weekly chart laat een zeer vergelijkbaar perspectief zien. Na een bijna parabolische stijging creëerde de koers vorige week (17-24 augustus) een kandelaar met een vallende ster en daalde de volgende week (24-sept. 1 augustus) licht.

Zoals eerder vermeld zou een dagelijkse close boven $11.540 ook een wekelijkse close boven dit niveau betekenen. Dit is cruciaal, aangezien het hetzelfde niveau was dat de vele lange bovenste wieken creëerde gedurende juni-juli 2019 voor een uitgebreide neerwaartse beweging. Een close onder dit niveau zou kunnen betekenen dat de opwaartse beweging is geëindigd en de prijs zal corrigeren naar $10.000.

Aan de andere kant zou een close boven dit niveau in zowel de dagelijkse als de wekelijkse tijdsframes een sterk teken van voortzetting zijn.

Technische indicatoren zijn onbeslist

Ook de technische indicatoren zijn onbeslist, wat het belang van de dagelijkse afsluiting nog versterkt. De dagelijkse MACD is toegenomen, waardoor er vandaag de dag mogelijk een derde hogere dynamiek ontstaat. Echter, 29 Augustus was een bearish candlestick, dus er is geen bullish reversal sign gegeven. Een bullish daily close vandaag (30 Augustus) zou dat doen. Nochtans is de lange termijn MACD nog bearish.

De stochastische RSI valt en toont nog geen tekenen van een aankomend stijgend kruis. Nochtans, is het in overboughtgebied, erop wijzend dat de prijs een bodem zou kunnen bereiken.

Bitcoin Daily Technical Indicators
De weekly chart laat een zeer uitgesproken bearish divergentie zien in de RSI ten opzichte van de eerder genoemde hoogtepunten van juli 2019. Dit is een teken dat suggereert dat de koers dicht bij een top zou kunnen liggen. De stochastische RSI bevindt zich in overboughtgebied en zou mogelijk een bearish cross kunnen genereren met een lichte daling. Een bearish weekly close vandaag zou ook een bearish reversal sign in de MACD geven.

Daarom zouden de dagelijkse metingen een omkering kunnen veroorzaken, tenzij ze dat snel doen, maar de wekelijkse metingen blijven bearish.

Bitcoin Weekly Chart
Om te besluiten, zou een bearish dicht op 30 Augustus een bearish omkeringsteken in het wekelijkse tijdskader van MACD geven en zou de bearish divergentie in het zelfde tijdskader van RSI stollen. Ook, zou het een dichte rug onder de waaier op lange termijn zijn, betekenend dat de prijs al manier tot $9.900 zou kunnen verminderen.

Aan de andere kant, zou een bullish close een bullish omkeringsteken in de dagelijkse MACD geven en de meerderheid van de weerstand van de 21 Augustus bearish overweldigende kandelaar ontkennen. Een dagelijkse close boven $11.640 zou een continueringspatroon geven in de wekelijkse tijdspanne, waardoor een bullish doji boven de vorige weerstand zou ontstaan.

$11.540 is het belangrijkste niveau om naar te kijken, terwijl een dagelijkse close boven $11.640 bijna alle twijfel zou wegnemen dat de koers hoger gaat.

Ähnliche Beiträge